Detail Beelddocument Delft

Detail Beelddocument Delft

Delen van de beeldcollectie van Stadsarchief Delft zijn (nog) offline. Van deze afbeeldingen tonen wij online alleen de metadata. Om de afbeelding te bekijken bent u van harte welkom in onze studiezaal. Kijk voor openingstijden op de website: https://www.stadsarchiefdelft.nl/bezoekersinformatie__trashed/studiezaalbezoek

Objectnummer252360
Datering object1955 - 1958
Objectnaam8 mm film
Materiaal/technieknormaal 8 mm zwart-wit en kleurenfilm
VoorstellingNb: niet gedigitaliseerd, hierdoor ook niet te bekijken.

Onderwerp:

Bezoek koningin Juliana aan de Van der Woudenstichting aan de Paardenmarkt en bezoek koningin Juliana met koningin Elizabeth en prins Philip aan het Waterloopkundig Laboratorium aan de Raam.
Voorstelling:1955: Vrouwjuttenland met zicht op de Sint Hippolytuskerk, Stadhuistoren met drie vlaggen, publiek langs de Wijnhaven, Cameretten en Markt, waar een stoet auto’s voorbij rijdt voorafgegaan door motorrijders, ontvangst van koningin Juliana door burgemeester De Loor bij het stadhuis, koningin ontvangt bloemen van meisje, rij kinderen met vaandels voor het stadhuis, dirigent Bak op podium op de Markt, koningin Juliana
zwaait menigte toe vanaf het balkon van het stadhuis onder baldakijn, zanghulde o.l.v. dirigent Bak, vertrek van de koningin, Hippolytusbuurt, versierde Choorstraat en Paardenmarkt, het pand van de Van der Woudenstichting, gevelsteen kazernegebouw aan de Paardenmarkt, opnamen van de tuin voor de Van der Woudenstichting met bewoners en verplegend personeel, aankomst auto’s notabelen en koningin Juliana, de koningin wordt toegesproken bij de versierde ingang en krijgt bloemen aangeboden door een meisje, koningin wordt begroet door enkele dames en gaat het gebouw in, buitenopnamen Van der Woudenstichting.

1958: publiek bij Waterloopkundig Laboratorium aan de Raam, opkomst erewacht van de Delftse Studenten Weerbaarheid, aankomst auto’s, motorrijders en de Rolls Royce van de Engelse koningin Elizabeth, uitstappen van koningin Elizabeth en verwelkoming door burgemeester De Loor, het wegrijden van de stoet, stoet auto’s van achteren gefilmd achter het stadhuis aan de Markt richting Cametten, achter de stoet aanrennende jeugd en opnamen van wandelend publiek achter het stadhuis, Hippolytusbuurt.
AfmetingenFilmformaat: 0.8 cm
Speelduur: 5 x 30 cm
VervaardigerVos, Gerrit (1899-1984)
Onderwerpkoningin Oranje, Juliana Louise Emma Maria Wilhelmina van (1909-2004)
OnderwerpVan der Woudenstichting
OnderwerpWaterloopkundig Laboratorium

Gegevens onjuist? Meld het ons

Plaats een melding

Velden met een zijn verplichte velden.