Detail Beelddocument Delft

Detail Beelddocument Delft

Delen van de beeldcollectie van Stadsarchief Delft zijn (nog) offline. Van deze afbeeldingen tonen wij online alleen de metadata. Om de afbeelding te bekijken bent u van harte welkom in onze studiezaal. Kijk voor openingstijden op de website: https://www.stadsarchiefdelft.nl/bezoekersinformatie__trashed/studiezaalbezoek

Objectnummer109607
Datering object2011, februari 19-20
Materiaal/techniekkleurenfoto (digitaal)
VoorstellingWerkzaamheden om een 570 meter lange rioolbuis tot 40 meter diepte de grond in te trekken. Voorafgaand aan het intrekken is een gat geboord van 1.20 meter doorsnede. De boring onder de toekomstige spoortunnel loopt vanaf de Abtswoudseweg, gaat vervolgens onder de Abtswoudsetunnel, om bij de Mercuriusweg weer boven te komen.

Vanaf zaterdag 19 februari 2011 werd de rioolbuis klaargelegd vanaf de Provincialeweg, door het Poptapark, over de trambaan van de Papsouwselaan tot aan het werkterrein van de Mercuriusweg. 10 Hijskranen en een hulpbrug van containers zorgen ervoor dat de buis stabiel blijft hangen -vanaf de Troelstralaan over de trambaan van de Papsouwselaan. Op het hoogste punt hangt de buis ongeveer 14 meter boven de grond.

Zondag 20 februari rond 12 uur kwam de rioolbuis op de Abwoudseweg weer boven de grond.
StadDelft
BuurtBedrijventerrein voorhof
WijkVoorhof
StraatMercuriusweg
FotograafCock, H.G. (Herman) de

Gegevens onjuist? Meld het ons

Plaats een melding

Velden met een zijn verplichte velden.