Detail Beelddocument Delft

Detail Beelddocument Delft

Delen van de beeldcollectie van Stadsarchief Delft zijn (nog) offline. Van deze afbeeldingen tonen wij online alleen de metadata. Om de afbeelding te bekijken bent u van harte welkom in onze studiezaal. Kijk voor openingstijden op de website: https://www.stadsarchiefdelft.nl/bezoekersinformatie__trashed/studiezaalbezoek

Objectnummer93671
Datering object1941 - 1945
Objectnaamfoto
Materiaal/techniekfoto
VoorstellingBeëdiging van de Schalkhaargroep tijdens de bezetting. Mars door de stad. Locatie: Hippolytusbuurt.

Schalkhaar was vroeger in Nederland bekend als een legerplaats. In de Tweede Wereldoorlog werd in juli 1941 het Politie Opleidings Bataljon Schalkhaar opgericht en gehuisvest in de Westenberg Kazerne.

Deze politie-eenheid stond onder duits toezicht en had veel gemeen met de SS. Iedereen die na mei 1941 bij de politie wilde gaan in Nederland moest naar de Westenbergkazerne toe om daar te leren wat de Duitsers onder politie verstonden in het derde rijk van Hitler. Ook agenten die al langer in dienst waren werden verplicht om naar Schalkhaar te gaan om daar extra aandacht te krijgen voor de nazi-ideologie. De gehele opleiding in Schalkhaar stond onder toezicht van de Höhere SS- und Polizeiführer Rauter. Rauter was in Nederland belast met het toezicht op de orde.

Bron: Internet.
FotograafGemeentepolitie Delft

Gegevens onjuist? Meld het ons

Plaats een melding

Velden met een zijn verplichte velden.