Detail Beelddocument Delft

Blader door resultaten

Detail Beelddocument Delft

Delen van de beeldcollectie van Stadsarchief Delft zijn (nog) offline. Van deze afbeeldingen tonen wij online alleen de metadata. Om de afbeelding te bekijken bent u van harte welkom in onze studiezaal. Kijk voor openingstijden op de website: https://www.stadsarchiefdelft.nl/bezoekersinformatie__trashed/studiezaalbezoek

Objectnummer96123
Archiefnr.\inv.nr.644\15
Datering object1951 - 1953
Objectnaamfoto
Materiaal/techniekfoto
VoorstellingOptreden van leden van studentenvereniging De Delftsche Zwervers.

Studentenstam De Delftsche Zwervers is een kleine studentenvereniging die wekelijks op donderdagavond bijeen komt in de achterste toren van het Kruithuis.

Op 11 oktober 1920 ontstond de Delftsche Zwervers als een voortrekkersstam voor studenten. Hiermee volgde de vereniging de (Delftsche) Studentenclub voor Oud-Padvinders op, die op 8 november 1915 was opgericht, hierdoor is waarschijnlijk de Delftsche Zwervers de oudste studentenstam ter wereld. Tot het eind van de jaren '60 was de vereniging diep geworteld in Scouting, maar was altijd erg kritisch ten opzichte van de overkoepelende organisatie. Daarna veranderde de groep meer en meer in een studentenvereniging, maar de vereniging heeft nog steeds banden met Scouting.
CreditlineTalens foto Delft
FotograafTalens Foto Delft
Creative Commons:CC BY

Gegevens onjuist? Meld het ons

Plaats een melding

Velden met een zijn verplichte velden.