Detail Beelddocument Delft

Detail Beelddocument Delft

Delen van de beeldcollectie van Stadsarchief Delft zijn (nog) offline. Van deze afbeeldingen tonen wij online alleen de metadata. Om de afbeelding te bekijken bent u van harte welkom in onze studiezaal. Kijk voor openingstijden op de website: https://www.stadsarchiefdelft.nl/bezoekersinformatie__trashed/studiezaalbezoek

Objectnummer64693
Datering object1875
Objectnaamplattegrond
Materiaal/techniekpen in zwart
VoorstellingGevel en plattegrond van het Raadhuis en burgemeesterswoning van de gemeente Vrijenban aan de Nieuwe Plantage 58.

In 1877 werd een prijsvraag uitgeschreven voor een raadhuis en ambtswoning voor de burgemeester. De tweede prijs, een ontwerp in eclectische stijl, werd in 1878 uitgevoerd omdat het winnend ontwerp te duur was. Het ontwerp is van B. Schelling Azn.
Toen in 1921 Vrijenban als zelfstandige gemeente werd opgeheven, kwam het raadhuis voor andere doeleinden beschikbaar. Het is toen ingericht tot ambtswoning voor de burgemeester(s) van Delft. De laatste bewoner - tot 1965 - was burgemeester De Loor. Het pand is in 1990 gerestaureerd door K. Tak en werd later in gebruik genomen als kantoorruimte.

Bron: Architectuurgids.
AfmetingenAfmeting blad: 46.5 x 56.7
Afmeting afbeelding: 43.8 x 53.8
StadDelft
BuurtCentrum-noord
WijkBinnenstad
StraatNieuwe Plantage58
Vervaardigeronbekend, vervaardiger

Gegevens onjuist? Meld het ons

Plaats een melding

Velden met een zijn verplichte velden.