Detail Beelddocument Delft

Detail Beelddocument Delft

Delen van de beeldcollectie van Stadsarchief Delft zijn (nog) offline. Van deze afbeeldingen tonen wij online alleen de metadata. Om de afbeelding te bekijken bent u van harte welkom in onze studiezaal. Kijk voor openingstijden op de website: https://www.stadsarchiefdelft.nl/bezoekersinformatie__trashed/studiezaalbezoek

Objectnummer59874
Datering object2006
Materiaal/techniekscan
VoorstellingGroepsfoto van personeel van de ENRAF omstreeks 1946.

Tweede rij, zittend op stoel, in het midden achter het bloemstuk: directeur A.G. Hoekstra met links van hem zijn vrouw. Derde rij, tweede van rechts met bril: J.J.A. Lugtigheid, vertegenwoordiger. Voorste rij, geknield, tweede van rechts diens vrouw: A.H.J. Lugtigheid - ter Haar.

De grondslag voor de N.V. Verenigde Instrumentenfabrieken Enraf-Nonius werd gevormd door de Eerste Nederlandse Röntgenapparaten Fabriek (ENRAF). De ENRAF werd op 27 november 1925 opgericht te Rijswijk, door ex-werknemers van Siemens Nederland te Den Haag. In 1929 werd het productiebedrijf aan de Van Leeuwenhoeksingel gevestigd. In 1948 richtte A.G. Hoekstra, directeur ENRAF, de instrumentenfabriek Nonius als zelfstandig bedrijf op. Volgens hem had een apparatenfabriek weinig synergie met een instrumentenfabriek. In 1965 is een fusie tot stand gekomen tussen ENRAF en Nonius. Het bedrijf vestigde zich toen aan de Röntgenweg. In 1970 sloot Kipp & Zonen zich aan bij de groep.
N.V. Verenigde Instrumentenfabrieken Enraf-Nonius fuseerde in 1990 met de Oldelft Groep N.V. Beide Delftse bedrijven bestonden op het moment van de fusie al meer dan 50 jaar.
Basis voor de Oldelft Groep was de in 1939 door Oscar J. van Leer gestichte N.V. Van Leers Optische Industrie. In de jaren '60 kreeg het de nieuwe naam N.V. Optische Industrie "De Oude Delft". In 1985 werd de structuur van de vennootschap gewijzigd van N.V. Optische Industrie "De Oude Delft" in Oldelft Groep N.V.
Fotograafonbekend, vervaardiger

Gegevens onjuist? Meld het ons

Plaats een melding

Velden met een zijn verplichte velden.