Detail Beelddocument Delft

Detail Beelddocument Delft

Delen van de beeldcollectie van Stadsarchief Delft zijn (nog) offline. Van deze afbeeldingen tonen wij online alleen de metadata. Om de afbeelding te bekijken bent u van harte welkom in onze studiezaal. Kijk voor openingstijden op de website: https://www.stadsarchiefdelft.nl/bezoekersinformatie__trashed/studiezaalbezoek

Objectnummer53887
Datering objectcirca 1935
Objectnaamprentbriefkaart
Materiaal/techniekdrukwerk
VoorstellingRooms Katholieke kerk Onze Lieve Vrouwe Onbevlekt Ontvangen aan de Ternatestraat 109. Ontworpen door architect J.P.L. Hendriks uit Rotterdam.

Op 15 juni 1933 werd de eerste paal geslagen. Deken P.J.A. van der Cammen wijdde op tweede paasdag 1934 het kerkje in dat plaats bood aan 270 personen. Aan de Celebesstraat stond het pastoriegebouw dat via een fraaie kloostergang met de kerk was verbonden. Toen in de jaren zestig de kerk te klein bevonden werd, besloot men in de Arubastraat een nieuwe kerk te bouwen. De kerk aan de Ternatestraat stond nog enige jaren leeg, totdat de Stichting Katholieke Bejaardenzorg de kerk kocht en in 1969 liet slopen om er 28 bejaardenwoningen en enkele winkels te bouwen.
Afmetingen cm
StadDelft
BuurtINDISCHE BUURT-ZUID
WijkVRIJENBAN
StraatTernatestraat
Gerelateerd(e) object(en)15677 1994
Fotograafonbekend, vervaardiger
Creative Commons:PDM

Gegevens onjuist? Meld het ons

Plaats een melding

Velden met een zijn verplichte velden.