Detail Beelddocument Delft

Detail Beelddocument Delft

Delen van de beeldcollectie van Stadsarchief Delft zijn (nog) offline. Van deze afbeeldingen tonen wij online alleen de metadata. Om de afbeelding te bekijken bent u van harte welkom in onze studiezaal. Kijk voor openingstijden op de website: https://www.stadsarchiefdelft.nl/bezoekersinformatie__trashed/studiezaalbezoek

Objectnummer20311
Datering object1913-1914
Materiaal/techniekdrukwerk
VoorstellingPanden aan de Markt 1- 3 met rechts de Cameretten, gezien naar het zuidwesten met op de voorgrond de Kaakbrug.

Markt 3 in neo-classicistische stijl stamt gedeeltelijk uit 1889. In dat jaar kwam de drie ramen brede voorgevel tot stand met zijn bijzondere gekanteelde bovenzijde. Van het pand bleven de zijmuren en de verdiepingsbalklaag van een ouder huis en het hele achterhuis daarvan aan de Wijnhaven in 1889 gehandhaafd. Vanaf het begin tot 1937 was het Manufacturen- en Mantelmagazijn van A. Reichert er gevestigd. In de zestiger jaren van de twintigste eeuw deed het onder meer dienst als kantoor van de Inspectie der Belastingen.
Markt 1, het pand op de hoek, dateert uit 1913. Dat werd ontworpen door architect A. van der Lee (1869-1955). Het vormde de uitbreiding van de naastgelegen manufacturenwinkel van A. Reichert.
Rond 1975 tot circa 1980 was op nummer 1 een winkel van de Porceleyne Fles gevestigd, waarbij de etalage als schilderswerkplaats werd gebruikt. Daarna, rond 1987, zat er de modezaak Figurino. Sinds 1 juni 1989 was de posterwinkel van John Faber in het pand gehuisvest. De naam van A. Reichert prijkt nog altijd in natuursteen boven de ingang.

Met dank aan de heer W. Weve te Delft voor aanvullende informatie.
Afmetingen10 x 8 cm
StadDelft
BuurtCentrum
WijkBinnenstad
StraatMarkt
Vervaardigeronbekend, vervaardiger

Gegevens onjuist? Meld het ons

Plaats een melding

Velden met een zijn verplichte velden.