Detail Beelddocument Delft

Detail Beelddocument Delft

Delen van de beeldcollectie van Stadsarchief Delft zijn (nog) offline. Van deze afbeeldingen tonen wij online alleen de metadata. Om de afbeelding te bekijken bent u van harte welkom in onze studiezaal. Kijk voor openingstijden op de website: https://www.stadsarchiefdelft.nl/bezoekersinformatie__trashed/studiezaalbezoek

Objectnummer8231
Datering objectcirca 1905
Objectnaamfoto
Materiaal/techniekfoto
VoorstellingEen groep spoorwegpersoneel op het spooremplacement ter hoogte van de Parallelweg - Coenderstraat met een goederentreinlocomotief van de Hollandsche IJzeren Spoorwegmaatschappij (H.IJ.S.M.), de eerste spoorwegmaatschappij in ons land die na enige tijd, toen hun net op dat van andere maatschappijen was aangesloten en er materieel tussen de maatschappijen uitgewisseld kon worden, de naam op het materieel aanbracht om misverstanden over het eigendom te voorkomen. De HIJSM gebruikte al snel daarvoor de initialen HSM.
Rechts in het witte jasje C.G. Willemse. Op de achtergrond links naar rechts huizen aan de Parallelweg, de Van Bleyswijckschool aan de Raamstraat en huizen aan de Coenderstraat.

Deze locomotief behoort tot een serie van 47 locomotieven die tussen 1895 en 1907 in dienst werden gesteld. (In de NS-tijd, begin jaren twintig omgenummerd in serie NS 3200.) De afgebeelde locomotief HSM 602 (later NS 3202) werd in 1895 geleverd door de Schotse fabriek Sharp Stewart & Co Ltd., Atlas Works, te Glasgow.

Met dank aan Wim Weve te Delft voor aanvullende gegevens.
Afmetingen12 x 17 cm
StadDelft
BuurtWesterkwartier
WijkHof van delft
StraatCoenderstraat
StadDelft
BuurtWesterkwartier
WijkHof van delft
StraatParallelweg
StadDelft
BuurtWesterkwartier
WijkHof van delft
StraatRaamstraat
Fotograafonbekend, vervaardiger

Gegevens onjuist? Meld het ons

Plaats een melding

Velden met een zijn verplichte velden.