BS Delft huwelijken 1946

De huwelijksakten van de Burgerlijke Stand van de gemeente Delft van 1946 - deel 2

Help mee de huwelijken van inwoners van Delft uit het jaar 1946 vindbaar te maken
In dit project worden de belangrijkste gegevens uit de huwelijksakten van Delft uit het jaar 1946 ingevoerd.

Burgerlijke stand
Vanaf 1811 worden in Nederland van alle gebeurtenissen die te maken hebben met de burgerlijke staat van mensen akten opgemaakt. Denk aan een akte van geboorte, huwelijk, scheiding en overlijden. In die akten staan namen, plaatsen, data en relaties tussen mensen.

Akten van de burgerlijke stand worden altijd in tweevoud opgemaakt: een gaat naar de gemeente waar het huwelijk plaatsvond, de ander gaat via de rechtbank naar het provinciale archief.

Waarom zijn deze gegevens belangrijk?
In huwelijksakten is informatie te vinden over het echtpaar, hun ouders én de getuigen. Dankzij gegevens uit de burgerlijke stad kunnen mensen onderzoek doen naar hun stamboom en familierelaties in kaart brengen.

Trouwen in Delft
Delft heeft een historische binnenstad en ontwikkelde zich in de 19e eeuw tot industriestad. De Oranjes zijn door Willem van Oranje verbonden aan de stad die de bijnaam ‘Prinsenstad’ heeft. Belangrijke instituten zoals het Hoogheemraad Delfland, TNO en de Technische Universiteit zijn in deze stad gevestigd.

Hoe?
Maak eerst een account aan op de website van Stadsarchief Delft. Dit kan via de button Inloggen. Deze staat rechts van de button Crowdsourcing. Met een gebruikersnaam en wachtwoord kan dan worden ingelogd.

Kies vervolgens dit project op de pagina ‘crowdsourcing’ en log in. Kies eerst voor ‘oefenen’ om kennis te maken met het invoerscherm. Er kan ook gekozen worden direct te starten met invoeren.

Voor meer uitleg over het invoeren zelf zie de invoerinstructies rechts op deze pagina onder ‘helpdocumenten’.

Aanmelden voor dit project

Statistieken

Helpdocumenten

Invoerinstructies

Deelnemers

Onbekend
Projectleider
Controleur
Controleur
Controleur
Controleur
Controleur
Controleur
Controleur
7 deelnemers
Vrijwilligers